nieuws

Koffie Top 100 Jury: ‘Ondernemers durf lef te tonen’

Café 1169

Naast vakjury en mystery visitors, was het ook dit jaar weer de Hoofdjury die de doorslag gaf in de Koffie Top 100. Jurylid van het eerste uur Joost Leopold vertelt over zijn ervaringen en prijst de winnaar van 2017, Josephine Coffee uit Arnhem.

Koffie Top 100 Jury: ‘Ondernemers durf lef te tonen’

Joost Leopold is al vanaf het begin betrokken bij de Koffie Top 100, sinds 2012. De man achter De Koffieschool is ook dit jaar te spreken over het deelnemersveld en het niveau. Toch zou het hoofdjurylid wat meer durf willen zien, zegt hij. ‘We kwamen dit jaar veel soorten en bereidingswijzen tegen. Men is bewust bezig met koffie en ik merk dat er veel kennis is over diverse zetwijzen. Maar als we als jury dan vragen wat ze voor ons gaan maken, kiezen veel zaken toch voor de veilige weg. Dat is jammer. Want zoals gezegd; de kennis is er, nu de lef nog.’

Solide en continuïteit

Leopold is ook zeer te spreken over de winnaar van 2017. ‘Het afgelopen jaar hadden we Black & Bloom, die koffie heel wetenschappelijk benaderd. Dit jaar hebben we met Josephine Coffee een zaak die heel toegankelijk is en vooral uitblinkt in continuïteit.’ Leopold heeft de winnende zaak uit Arnhem ook bezocht als lid van de Hoofdjury, en werd daar aangenaam verrast. ‘Qua koffie was het heel solide, daar hebben we bijvoorbeeld goed opgelet bij de doorlooptijd.’

Terechte Koffie Top 100 winnaar

Maar zoals wel vaker zijn het ook de details die de doorslag geven. Leopold. ‘Met de hoofdjury bezochten we Josephine toen ze dicht waren. Toen we aankwamen was echter alles in het werk gesteld om ons te ontvangen in een open zaak. Zelfs de kaarsjes brandden. Het toont aan met wat voor type ondernemers we te maken hebben. Al met al waardige opvolgers van Black & Bloom en terechte winnaars van de Koffie Top 100 2017.’

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Koffie Top 100 2017

Reageer op dit artikel