nieuws

Brewdog stuurt protestbier naar Donald Trump

Café 1270

Craft biebrouwer BrewDog presenteerde deze week haar nieuwste protestbier: ‘Make Earth Great Again’. De brouwerij wil hiermee de wereld wakker schudden wat betreft klimaatverandering. BrewDog heeft een doos met flessen naar het Witte Huis gestuurd in een poging de aandacht van president Donald Trump te trekken.

Brewdog stuurt protestbier naar Donald Trump

Het bier werd gebrouwen naar aanleiding van de Amerikaanse beslissing om zich uit het klimaatakkoord van Parijs terug te trekken. Om het vuurtje goed op te stoken werd het bier woensdag geschonken uit een biertap die een levensgrote replica is van een ijsbeer in de Londense BrewDog bar in de wijk Shoreditch. In Nederland wordt het bier in beperkte oplage getapt bij DogDealers: biercafés die als ambassadeur van BrewDog gelden. Daarnaast zal het bier op fles verkrijgbaar zijn in winkels, slijterijen en diverse horecagelegenheden.

Ingrediënten

Bij het brouwen zijn ingrediënten gebruikt uit gebieden die het zwaarst getroffen worden door klimaatverandering. Alle opbrengsten van het bier komen ten goede aan 10:10, een internationale campagne die oproept energie te besparen en die lobbyt voor internationale wetgeving om de klimaatverandering een halt toe te roepen. Alles rond Make Earth Great Again draait om het vergroten van bewustzijn over en het levend houden van de discussie over klimaatverandering. Zo is het brouwwater afkomstig van de smeltende ijskappen in het noordpoolgebied en vormt de bedreigde noordse kruipbraam (Arctic cloudberry) een smaakmakend ingrediënt.

Passende knipoog

Make Earth Great Again is van het saison type: deze biersoort wordt op hogere temperaturen vergist dan alle andere bierstijlen – een passende knipoog naar de effecten van klimaatverandering.

De samenwerking met lobbyorganisatie 10:10, die publieke actie probeert te bewerkstelligen om daarmee regeringen anders te laten denken, past bij de filosofie van de brouwerij zelf. Alle opbrengsten van Make Earth Great Again worden daarom geschonken aan deze lobbyorganisatie om daarmee projecten te financieren die zich richten op het aanpakken van klimaatverandering op het hoogste niveau in de samenleving.

Reageer op dit artikel