nieuws

Vlaamsche Reus met eigen bier in actie voor Duchene-onderzoek

Café 2908

De Burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund, zal zondag 26 november om 16.00 uur in Café de Vlaamsche Reus de eerste flessen Stanmen Blond en Stanmen Strongde aanschaffen. Hiermee wordt een aftrap gegeven van de goede doelen actie om met het bier geld op te halen voor Duchenne.

Vlaamsche Reus met eigen bier in actie voor Duchene-onderzoek

In de afgelopen periode zijn er twee bieren ontwikkeld om geld op te halen voor onderzoek naar de progressieve spierziekte Duchenne, Stanmen Strong Tripel en Stanmen Blond. De tripel is gebrouwen op een zeer kleine schaal. Het is een initiatief van de ondernemers van Café De Vlaamsche Reus, Carel Oomes en Conny Indemans en Wilbert de Louw van Foodcase. Het bier is door hen, samen met de Stanmen, gebrouwen in het Gulpener Brouwlokaal. De volledige opbrengst van de 75cl flessen gaan naar Wageningen voor Duchenne. De aromatische tripel met 8,5% alcohol is verkrijgbaar via Wageningen voor Duchenne.

Naast tripel ook blond bier

Als vervolg op dit tripel bier heeft De Vlaamsche Reus besloten het initiatief uit te breiden. Er is op grotere schaal een blond bier gebrouwen bij de Scheldebrouwerij in Meer, België. Dit bier met 6,8% alcohol is verkrijgbaar bij een groot deel van de Wageningse horeca, winkels, sport- en studentenwereld. Het bier wordt verkocht zowel op vat (20 l) als op fles (0,75 l). Van elk vat en fles gaat een bijdrage naar Wageningen voor Duchenne.

Over Duchene

Duchenne Spierdystrofie is een progressieve spierziekte waarbij de spieren langzaam afbreken en kinderen steeds minder sterk worden. Het komt voornamelijk voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Rond het 10e levensjaar wordt lopen erg moeilijk en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. Rond het 20ste levensjaar zijn vaak de spieren die voor ademhaling nodig zijn te zwak geworden en is beademing nodig. Het hart is ook een spier, dit maakt Duchenne uiteindelijk fataal.

Reageer op dit artikel