nieuws

Grolsch-familie De Groen lanceert eerste bier Brouwersnös

Café 2541

Dat een nieuwe brouwerij zijn eerste bier lanceert is geen unicum. Dat het Brouwersnös in Groenlo betreft, is net iets meer dan dat. Twee neven van het De Groen-geslacht – de familie achter Grolsch – brengen een bierbrouwerij terug naar de plek waar Grolsch in 1615 begon.

Grolsch-familie De Groen lanceert eerste bier Brouwersnös

De brouwerij in Groenlo is nog niet open, maar Brouwersnös, van Grolsch-familie De Groen, lanceert zondag 1 april al wel zijn eerste bier in Groenlo. Welk bier het is, houdt de brouwer nog even voor zich, maar Eerste Paasdag is iedereen welkom tussen 12.00 en 14.00 uur bij de brouwerij in Groenlo.

Lees ook: Grolsch brouwt Musketier voor Slag om Grolle

Grolsch-neven brengen brouwer terug

Het is het startschot van de terugkeer van de bierbrouwer naar Brouwersnösnaar standplaats Groenlo. Deze moet medio mei opengaan in de Achterhoek. De nieuwe bierbrouwerij, een initiatief van Frans en Andries de Groen en Jos Oostendorp. Frans en Andries de Groen zijn neven.

Hun familie is verantwoordelijk voor de ombouw van lokale brouwerij tot internationaal bedrijf. Jos Oostendorp is geboren en getogen in Groenlo en werkte – net als zijn vader – jarenlang voor Grolsch en is nu zelfstandig brouwer.

Betekenisvol Brouwersnös

Brouwersnös in Groenlo staat bol van het sentiment en emotie. Het betekent een terugkeer van een brouwerij naar het Achterhoekse dorp waar Grolsch (bijvoeglijk naamwoord van Grol, de oude naam van Groenlo) 1615 ooit begon. Het feit dat er twee neven uit het De Groen-geslacht en een oud-Grolsch-medewerker aan de basis staan, maakt het verhaal compleet.

Tot slot: Brouwersnös betekent in het Nederlands ‘brouwersnest’. De brouwerij keert terug naar zijn roots en wordt gevestigd in de voormalige directeursvilla van Grolsch.

Reageer op dit artikel