nieuws

Festival Club Rum verhuist naar Pakhuis West

Café 1273

De tweede editie van rumfestival Club Rum vindt plaats in Pakhuis West in Amsterdam. Liefhebbers kunnen daar op zaterdag 2 juni kennis maken met meer dan zeventig merken rum van over de hele wereld.

Festival Club Rum verhuist naar Pakhuis West
Tweede editie Club Rum Amsterdam op nieuwe en grotere locatie. Foto: Club Rum

Festival Club Rum werd in 2017 voor het eerst in Nederland georganiseerd, in navolging van andere grote steden in de wereld. Het doel van Club Rum is de bekendheid van rum als drank vergroten. Ook wil de organisatie de historie en de grote diversiteit van de drank onder de aandacht brengen bij het grote publiek.

Lees ook: Dranktrends 2018: NOLO, Afrikaanse inspiratie en comeback voor klassiekers

Vorig jaar werd het rumfestival voor het eerst georganiseerd, toen vormde het Tobacco Theater in Amsterdam het decor. De tweede editie vindt plaats in Pakhuis West in Amsterdam. Een grotere locatie betekent ook meer standhouders en nog meer merken van over de hele wereld.

Cocktails, sigaren en seminars

Op het festival kunnen bezoekers alle soorten rum die in Nederland verkrijgbaar zijn, proeven. Ook cocktails, bijpassende snacks en sigaren ontbreken niet. Daarnaast worden er diverse seminars georganiseerd waar bezoekers meer kennis op kunnen doen over de historie, de productiemethoden en stijlen van deze drank met een enorme diversiteit.

Leestip: Flying Dutchmen Cocktails: de droom van Tess en Timo

‘Horeca kan nog meer spelen met rum’

‘Horecaondernemers kunnen nog veel meer spelen met rum’, vertelde rumdeskundige Johan Rijnart eerder aan Misset Horeca. ‘De drank kent in Nederland een stijgende lijn qua populariteit, maar op het gebied van cocktails blijven kansen liggen’, zo meent hij.

‘Tips: Zomercocktails op het terras: goed, snel en handig’

Speciale Club Rum cocktail

Dit jaar heeft de organisatie een aantal cocktailbars in de grote steden bereid gevonden om een speciale Club Rum cocktail te maken. Deze cocktail is van 1 tot 3 juni verkrijgbaar.

Vergelijk jouw terras met dat van collega-ondernemers. Download de Terras Check!

Reageer op dit artikel