nieuws

Brewfinder gelanceerd: online bierwinkel voor exclusieve fusten bier

Café 3145

Start-up Brewfinder heeft een online bierwinkel voor ondernemers gelanceerd die unieke bieren op fust zoeken, die nog niet eerder in Nederland verkrijgbaar waren. De bierwinkel biedt een wekelijks wisselend aanbod van maximaal drie exclusieve bieren van brouwerijen uit binnen- en buitenland.

Brewfinder gelanceerd: online bierwinkel voor exclusieve fusten bier

De bieren, die in kleine hoeveelheden beschikbaar komen, worden in het distributiemodel van de bierwinkel pas na de bestelling afgevuld op fust en daarna rechtstreeks naar de afnemer vervoerd. Het ontbreken van voorraden en onnodige tussenstations zorgt volgens Brewfinder ‘voor een optimale versheid en superieure smaak van het bier.’

Brouwerij Rogue Ales & Spirits uit Portland (VS) bijt het spits af op het platform en presenteert er vandaag haar eenmalig gebrouwen 10 Hop IPA. De Nederlandse bierdrinker heeft op 1 mei de Europese primeur van dit hoppige en fruitige bier, gebrouwen met tien door Rogue zelf verbouwde hopsoorten.

Lees ook: Bavaria gaat Kroon online leveren

Bierwinkel als podium onderscheidend bier

‘Versheid is ongelooflijk belangrijk bij bieren met veel hop, zoals onze 10 Hop IPA. Dankzij Brewfinder is deze Imperial IPA veruit het meeste verse Rogue-bier ooit in Europa. De fusten verse 10 Hop IPA die deze week op Brewfinder worden aangeboden staan al op 1 mei bij de Brewfinder-klanten onder de tap’, aldus Tom Delcourt van Rogue.

‘Het aanbod van mooie maar zeldzame bieren groeit gestaag. Wij bieden die bieren graag een podium’, aldus Joris Knaapen van Brewfinder. ‘We willen horecaondernemers daarnaast een toegankelijke manier bieden om zich verder te onderscheiden. Met de 10 Hop IPA van Rogue en alle andere mooie bieren die we nog in petto hebben gaat ze dat zeker lukken.’