nieuws

Finalisten Dutch Bartender Of The Year 2018 bekend

Café 2686

De tien finalisten, die mogen deelnemen aan de Dutch World Class™ Competition 2018, zijn maandag 16 april bekend gemaakt. Op 2 juni presenteren zij hun beste cocktails en proberen daarmee de titel Dutch Bartender Of The Year 2018 te veroveren.

Finalisten Dutch Bartender Of The Year 2018 bekend
De 10 finalisten van de Dutch Bartender of the Year 2018 zijn bekend. Foto: Gino van Meenen

De deelnemers aan de Dutch World Class™ Competition 2018 zijn bekend gemaakt. Zij zijn in de race voor de titel Dutch Bartender Of The Year 2018. De tien finalisten in alfabetische volgorde zijn:

  • Andrei Talapanescu – Pulitzer Bar (Amsterdam)
  • Ben Lobos – DR. (Rotterdam)
  • Erwan De Kerouara – Hotel 27 (Amsterdam)
  • James Chaib – Tailor Bar (Amsterdam)
  • Jeroen Scheerman – Tailor Bar (Amsterdam)
  • Luca Milano – Pulitzer Bar (Amsterdam)
  • Martin Eisma – Bluespoon (Amsterdam)
  • Sebastian Cichowlas – Tailor Bar (Amsterdam)
  • Tim Lefevre – Door 74 (Amsterdam)
  • Timo Stemerdink – Restaurant C (Amsterdam)

Finaleronde tijdens Taste of Amsterdam

De volgende ronde in de wedstrijd om de titel Dutch Bartender Of The Year 2018 vindt plaats op finalisten maken op zaterdag 2 juni. Dan presenteren de tien finalisten tijdens Taste of Amsterdam in het Rosarium bij het Amstelpark hun beste cocktails. Daarmee proberen ze de jury en de bezoekers te overtuigen en de titel te veroveren.

Leestip: DR. heeft met Alberto Matallana beste Bartender van Nederland in huis

Winnaar gaat door voor wereldtitel

De Nederlandse finale vindt plaats op dezelfde dag als de Belux finale die ook te volgen is tijdens Taste of Amsterdam. Op 2 juni wordt bekend wie de opvolgers zijn van Naushad Rahamat in België en Alberto Matallana in Nederland. De winnaars van beide landen mogen vervolgens vechten om de titel van World Class Bartender of the Year Worldwide. De wereldwijde finale vindt plaats tijdens de Bar Convent Berlin op 8 oktober 2018.

Wanderlust en Signature Serve-cocktails

De twee thema’s zijn dit jaar ‘Wanderlust’ en ‘Signature Serve’.  Voor het eerste thema krijgen de bartenders de opdracht om twee cocktails te creëren, een ‘Home’ en ‘Away’ serve. Met deze cocktails neemt de bartender de gast vanuit huis mee op een nomadische reis naar een verre bestemming. Voor de ‘Signature Serve’ worden de bartenders uitgedaagd om een iconische serve te presenteren die hun persoonlijkheid en de bar waar ze werkzaam zijn, weerspiegelt.

Alle World Class cocktails worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De jury beslist uiteindelijk welke twee finalisten in het algemeen het beste hebben gescoord.

Lees ook: Flying Dutchmen Cocktails: de droom van Tess en Timo

Reageer op dit artikel