nieuws

Nederlandse alcoholvrije brouwer eerste ooit op Great British Beer Festival

Café 2065

Het Great British Beer Festival heeft voor het eerst in haar historie een alcoholvrije brouwer in de line-up: een Nederlandse. Het Amsterdamse Braxzz heeft deze primeur op het bierfestival dat van 7 tot en met 11 augustus plaatsvindt in Londen.

Nederlandse alcoholvrije brouwer eerste ooit op Great British Beer Festival

Voor het eerst in de 41-jarige historie van het Great British Beer Festival staat er een alcoholvrije brouwer op het programma. Het Amsterdamse Braxzz heeft die eer en zal van 7 tot en met 11 augustus aanwezig zijn op terrein in Londen. Daar zal de brouwerij zich mengen met 1000 bieren, gins en wijnen die er 5 dagen lang onder meer te verkrijgen zin.

Internationale ambities en oud-Bavaria-directeur

Braxzz is een nieuwkomer in bierland en lanceerde in april van dit jaar een wereldwijde primeur met onder meer een alcoholvrije porter. Het bier van Braxzz wordt gebrouwen in Duitsland en dat is volgens de brouwerij vanwege haar internationale ambities. Het team dat in Nederland de introductie verzorgt bestaat onder meer uit Cinte Welsing-Swinkels, voormalig directeur van Bavaria.

Reageer op dit artikel