nieuws

Terras Top 100 2018: 11 juni uitslag tweede ronde

Café 3592

Alle bedrijven die door zijn naar de tweede ronde van de Terras Top 100 2018 krijgen maandag 11 juni bericht. Dan weten de overgebleven bedrijven of ze dit jaar in de lijst staan en wie er afvalt. De top 5 krijgt maandag 11 juni een belletje dat de Hoofdjury langskomt voor een derde ronde. Op basis daarvan wordt de definitieve top in de juiste volgorde gezet.

Terras Top 100 2018: 11 juni uitslag tweede ronde
De winnaars van de Terras Top 100 2017, Brasserie Staverden in Staverden, met de winnaars van 2016, Het Hooihuis in Roosendaal.

Voor bedrijven die door zijn naar de tweede ronde van de Terras Top 100 2018 belooft het nog een spannende week te worden. De laatste mystery visits vinden plaats en de rapporten worden ingeleverd en opgemaakt. Vrijdag 8 juni komt de Hoofdjury nog eenmaal bij elkaar en maandag 11 juni worden alle bedrijven op de hoogte gesteld of ze door zijn en in de Terras Top 100 2018 staan, of dat ze afvallen.

Terras Top 100 2018

Alle zaken krijgen maandag 11 juni een mail of ze door zijn of niet. Wie door is en dus in de Terras Top 100 staat, wordt uitgenodigd voor het feestelijke evenement waar de lijst bekendgemaakt wordt. Dat zal maandag 2 juli zijn bij de winnaar van het afgelopen jaar; Brasserie Staverden in Staverden. Elk bedrijf krijgt twee kaarten en mag daarnaast kaarten bijkopen.

Hoofdjurybezoek ronde 3

Terras Top 100

De hoofdjury tijdens haar Hoofdjurytour 2016 bij Slavante in Maastricht.

Vijf of zes bedrijven krijgen maandag 11 juni echter ook een telefoontje. Zij behoren dit jaar tot de top van de lijst en zullen doorstromen naar ronde 3. In deze derde ronde komt de hoofdjury langs. Dit is een aangekondigd bezoek van een uur. Hierin krijgt het bedrijf de kans zich te presenteren en indruk te maken op de hoofdjury.

Deze Hoofdjurybezoeken vinden maandag 18 en dinsdag 19 juni plaats. Bedrijven die gebeld worden krijgen te horen op welke dag de hoofdjury, hoe laat langskomt. Ieder bezoek is aangekondigd en duurt een uur. Het eerste half uur betreft een gesprek met de hoofdjury over bedrijfsvoering en alles over het terras. Het tweede deel betreft een kijkje voor- en achter de schermen.

De hoofdjury  bestaat uit:

Barry en Judith Zwinkels: eigenaren van Wollebrand in Honselerdijk. Winnaars van de Terras Top 100 2014.
Marjon Prummel: hoofdredacteur van Misset Horeca en – zodoende – hoofdjurylid van de Café Top 100 én de Terras Top 100.
Gert Boonen en Omar Dahak: compagnons, ondernemers, eigenaren van De Boterlap in Harderwijk en Ermelo, winnaars van de Terras Top 100 2009 én 2013.
Arnoud Schimmel en Alexandra Viersma: ondernemers van Restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee, winnaars van de Terras Top 100 2015.
Michael Simon: redacteur Misset Horeca en redactioneel coördinator van zowel de Café Top 100 als de Terras Top 100.

Reageer op dit artikel