nieuws

Veel media-aandacht Terras Top 100 2018

Café 2670

De Terras Top 100 2018 zit er weer op. Vooraf en tijdens de bekendmaking werd online en via diverse social media veel aandacht besteed aan de lijst. Maar de dagen erna, hield het ook niet op. Veel landelijke, regionale en lokale media doken op de lijst. Een overzicht.

Veel media-aandacht Terras Top 100 2018

Televisie, websites, social media, radio, dagbladen…sinds de bekendmaking van de Terras Top 100 2018, was de aandacht voor de elfde editie van de lijst groot. Regionale en lokale media gingen langs of waagden een belletje, maar ook de landelijke media wisten de honderd beste terrassen te vinden. Van de Nummer 100 tot de Provinciewinnaars. Een beknopt overzicht.

Landelijke media: van Radio 2 en 538 tot RTL Nieuws en Nu.nl

Eén van eerste media die zich meldde ‘the day after’, was Radio 538. DJ Edwin Evers stuurde zijn verslaggever Jelte van der Goot naar Friesland om de winnaar van de Terras Top 100 2018, ’t Gerecht, te bezoeken. In Heerenveen trof hij mede-eigenaar Luberto Agricola. Hun collega Paul Rabbering van Radio 2 sprak één van de andere eigenaren, Eric Kuindersma. In dat interview kreeg met name het personeel van ’t Gerecht alle lof toegezwaaid.

RTL Nieuws sprak ook met Eric Kuindersma én met Misset Horeca over wat ’t Gerecht nou zo goed maakt en hoe de lijst tot stand komt. Ook Nu.nl doet verslag van de lijst, evenals vorig jaar toen er via een interview met Brasserie Staverden over de lijst gesproken werd. In het kader van een groter verhaal over terrassen en personeelstekort, sprak het AD onder meer met Misset Horeca. Verder was er ook aandacht van Linda, Omroep Max, Plus Magazine en De Ondernemer.

Regio en lokaal: Friesland pakt uit

Het mag geen verbazing wekken dat er met name in Friesland veel aandacht is voor de Terras Top 100. Winnaar ’t Gerecht in Heerenveen stond vol voor het voetlicht. Uiteraard ging Omroep Friesland langs bij de winnende provinciegenoot. Vanaf 6.08 is het even doorbijten voor de niet-Friezen, maar de reportage zelf die volgt is gelukkig voor iedereen te verstaan.

De Heerenveense Courant sprak met managers Bert van der Braak en Bart van der Putten van ’t Gerecht. De krant ging een dag later nogmaals langs om te constateren dat het ‘volle bak’ was aan het Gemeenteplein. Een ander Heerenveens medium, Groot Heerenveen, verhaalde over Bakker Lenes, die de collega’s van ’t Gerecht trakteerde op een ‘mega-oranjekoek’. De Leeuwarder Courant heeft ook een overzicht van de overige Friese terrassen in de Terras Top 100.

Regionaal: van De Limburger tot RTV Oost

Uiteraard blijft Limburg niet achter. Het is de regio niet ontgaan dat Kasteel TerWorm uit Heerlen de tweede plek wist te bemachtigen. Maar uiteraard ook dat de nummer 3, Diverso in Nederweert, en de nummer 4, Luna in Stein, uit ’s lands zuidelijkste provincie komen. Aandacht daarom voor alle Limburgse terrassen bij zowel 1Limburg als bij De Limburger.

Maar ook buiten Limburg en Friesland was er regionale aandacht voor de Terras Top 100. Omroep West ging langs bij de Provinciewinnaar van Zuid-Holland, De Vier Seizoenen in Lisse. RTV Noord was het opgevallen dat Het Ludina Terras weer terug is in de lijst. RTV Oost maakte een overzicht van de Overijsselse terrassen in de lijst.

Omroep Brabant concludeert dat het zwaartepunt in hun provincie in het westen ligt. Wel laat de Brabantse omroep een winnaar van de Café Top 100 aan het woord, in de veronderstelling dat het de Terras Top 100-winnaar is.RTV Noord-Holland heeft uiteraard ook een overzicht van de beste terrassen van haar provincie evenals de regionale krant Tubantia. Die laatste bericht over de zes Twentse terrassen in de lijst.

Lokaal: Publieksprijs opnieuw naar Twente

In Groningen is er aandacht voor het enige terras uit de provincie dat dit jaar wist door te dringen tot de lijst, Het Ludina Terras. HorecaGroningen.nl bericht erover en Oog TV ging zelfs even langs bij ondernemer Maik van Heerd. De Gelderlander heeft aandacht voor de terrassen in ’s lands grootste provincie, en dan met name de hoge notering in hoofdstad Arnhem.

Dagblad Tubantia heeft ook aandacht voor de Publieksprijs van de Terras Top 100. Voor het tweede jaar op rij ging deze naar de regio Twente. Was het vorig jaar nog Het Rheins in Enter -dit jaar op 3 in die verkiezing-, dit jaar was het Bistro De Oale Ste uit Nijverdal dat er met een record aantal stemmen vandoor ging.

De lokale edities van het Algemeen Dagblad hadden met name in de provincie Utrecht veel aandacht voor de Terras Top 100. Hun provincie is dan ook het benoemen waard; elf noteringen tegenover vijf vorig jaar. In de regio rond Soest waren acht noteringen te verdelen. Maar aandacht was er uiteraard ook voor de Provinciewinnaar Utrecht,  en dat was dit jaar de nummer 5 in de lijst: Down Under in Nieuwegein.

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras