nieuws

Stibon nu ook te volgen op Waddeneilanden

Café 523

Stibon nu ook te volgen op Waddeneilanden

Stibon bieropleidingen organiseert dit voorjaar voor het eerst haar opleiding op Texel. Het is de eerste Stibon-bieropleiding op de Waddeneilanden. ‘Het is de hoogste tijd om ook op de Wadden aanwezig te zijn.’

‘We zijn benaderd door verschillende ondernemers of we ook op het eiland een bieropleiding konden aanbieden’, zegt Henri Reuchlin, coördinator van Stibon. ‘Daar geven we graag gehoor aan. Het is hoog tijd om ook op de Wadden aanwezig te zijn.’

Lees ook:

Lees ook:

De lessen op niveau 1 leiden geïnteresseerden op tot het diploma ‘bierambassadeur’. Op Texel wordt de opleiding op drie achtereenvolgende maandagen in maart gegeven. De opleiding start op 11 maart.

Stibon bier-opleidingen

Inmiddels hebben meer dan twaalfhonderd bierambassadeurs de opleiding succesvol afgerond. Naast Texel staan er ook opleidingen op de rol in Venlo, Haarlem, Kampen en Gulpen. Inschrijvingen voor andere opleidingen, onder andere in Utrecht, Breda en Amsterdam zijn al gesloten. ‘We kijken nog naar andere opleidingslocaties’, aldus Reuchlin.

Stibon is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd. In 2017 startte het tevens een Brouwopleiding.


 

Reageer op dit artikel