nieuws

Twee bekende Utrechtse cafés staan te koop

Café 1067

Twee bekende cafés in Utrecht, beiden van dezelfde eigenaar, staan te koop: Café Ledig Erf en Café Het Hart. Beide zaken worden gezamenlijk verkocht middels een openbare inschrijving. Waarom de eigenaar ervan af wil, is onbekend.

Twee bekende Utrechtse cafés staan te koop

De huidige eigenaar, Anna-Liisa Toivonen, kocht in 1998 Café Het Hart en in 2005 Café Ledig Erf, schrijft De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

Café Het Hart ligt aan de Utrechtse Voorstraat. Toen Toivonen in 1998 het horecabedrijf kocht, was dat een wat verslonsd deel van de Utrechtse binnenstad. Inmiddels is de straat opgeknapt en zitten er veel horecazaken en winkels.

Café Ledig Erf aan het gelijknamige plein beschikt over een groot, zonnig terras van 250 zitplaatsen. Het is in de weekends een populaire pleisterplaats voor groepen wielrenners. In de Café Top 100 van 2015 stond de zaak nog op plek 74 in de lijst.

Waarom de twee zaken te koop staan is niet bekend, de eigenaresse geeft volgens DUIC liever geen toelichting. De cafés worden gezamenlijk verkocht via een openbare inschrijving.

Reageer op dit artikel