nieuws

Zalencentrum Wieleman uit Westervoort: predicaat Hofleverancier

Café 345

Zalencentrum Wieleman uit Westervoort: predicaat Hofleverancier

Zalencentrum Wieleman in het Gelderse Westervoort is gekroond tot Hofleverancier. Aanleiding is het honderdjarig bestaan van het horecabedrijf in mei 2019.

Het familiebedrijf is tijdens vier generaties uitgegroeid tot een multifunctioneel horecabedrijf met 9 zalen, een café, een slijterij, een groot buitenterras en een cateringtak. Er werken totaal 40 medewerkers.

Thema updates in je mailbox?

Thema updates in je mailbox?

De koninklijke onderscheiding voor bedrijven is verleend door Koning Willem-Alexander. Op dit moment mogen circa 500 bedrijven zich Hofleverancier noemen. Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is samen met het predicaat Koninklijk (1806) één van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Locoburgemeester Hans Sluiter van Westervoort overhandigde de onderscheiding en het bijbehorende plakkaat tijdens de eeuwfeest-receptie.

Het Hofleverancierschap kan worden verleend aan kleine en middelgrote bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en 100 jaar of meer bestaan. De bestuurders van het bedrijf en de onderneming zelf moeten van onbesproken gedrag zijn en de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf moet duidelijk zijn.

Martijn Wieleman, de huidige uitbater, is de vierde generatie die aan het roer staat van het familiebedrijf.