Antwerps De Koninck-bier heet straks 'Bolleke'

Antwerps De Koninck-bier heet straks 'Bolleke'

Het uit Antwerpen afkomstige biertje De Koninck, van de gelijknamige brouwerij, verandert van naam. 'Bolleke', de bijnaam die het populaire bier in Antwerpen en omgeving draagt, wordt nu ook de officiële naam. De wijziging wordt vrijdag van kracht, niet toevallig op de eerste dag van het Antwerpse stadsfestival Bollekesfeest.

De naamsverandering zou een einde moeten maken aan de verwarring bij onervaren horecapersoneel wanneer een klant een "Bolleke" bestelt en een De Koninck-biertje verwacht.

De Koninck

Het bier wordt gebrouwen door brouwerij De Koninck, de oudste nog actieve brouwerij in de Antwerpse binnenstad, en in de Antwerpse volksmond heet het al sinds mensenheugenis "Bolleke" vanwege het typische bolvormige glas.

Nu komt die naam dus ook op het etiket te staan. Vrijdag ontvangt de brouwerij op de eerste dag van het driedaagse Bollekesfeest een certificaat van het stadsbestuur om de naamsverandering symbolisch te officialiseren. 'Vanaf dan bestel je overal ter wereld, van Antwerpen tot New York een Bolleke', klinkt het.

Grillmaster en wereldkampioen bbq Jord Althuizen heeft samen met de Belgische ondernemer Kasper Stuart een grillrestaurant in Antwerpen. Het restaurant met bar en dakterras staat bovenop brouwerij van De Koninck.