Café-Restaurant De Eendracht breidt uit naar 't Gooi

Café-Restaurant De Eendracht breidt uit naar 't Gooi
De Jonge Haan

De uitbaters van Café-Restaurant De Eendracht verwelkomen op 1 juni twee nieuwe vestigingen in 't Gooi.

Café-Restaurant De Jonge Haan in Hilversum en drink- en eetgelegenheid Tafelberg in Blaricum worden per 1 juni toegevoegd aan De Eendracht-familie, bekend in Abcoude, Maarssen en Weesp. Daar komen nu deze Gooische vestigingen bij. Deze gerespecteerde horecazaken krijgen met de naamsverandering niet alleen een nieuw concept, maar bijvoorbeeld ook een nieuwe kaart.

De Eendracht-concept

Tafelberg

Het is niet zo dat alles anders wordt: zo behouden de Hilversumse en Blaricumse vestigingen bijvoorbeeld hun ruime terrassen en ook de houtoven in de Blaricumse zaak, gaat niet weg. Lodewijk Keulen, mede-eigenaar van Het Horeca Kantoor: 'De Eendracht is een bewezen concept, dat goed aansluit op de wens van de huidige gasten, locaties en omgeving. We doen dit juist nu, omdat de huidige situatie ons de tijd heeft geboden deze naamsverandering naar voren te halen.'

Ontmoetingsplek met lokale producten

Lodewijk Keulen

Het Horeca Kantoor, de partij achter concepten als Bar Spek, Tijn Akersloot, Ox & Bucks, Che Buono, Bar Boon en de vijf vestigingen van De Eendracht, heeft de verandering gerealiseerd. Keulen: 'Door de coronacrisis kregen wij als horecaondernemers de kans om op een andere manier naar onze toekomst te kijken. Daarom besloten we de Jonge Haan en Tafelberg versneld toe te voegen aan het concept van De Eendracht.'

'Zo kunnen we bouwen aan De Eendracht en kan het Gooische publiek rekenen op twee mooie nieuwe zaken die nóg meer aansluiten bij hun wensen: een ontmoetingsplek voor iedereen, waar verse producten van lokale leveranciers worden gebruikt.' De eieren, kazen en het vlees komen van boerderij Lindenhoff uit Baambrugge, serveren ze speciaal bier van Oedipus uit Amsterdam en is de friet van Friethoes uit Haarlem.

Top chef in buurtcafé

De kracht van De Eendracht is volgens Lodewijk dat het een huiskamer voor ieder moment van de dag is, waar je altijd goed en betaalbaar kunt eten. 'In feite zijn al onze vestigingen een buurtcafé en ‘top’ restaurant in één.' Dat laatste is niet zomaar een loze kreet, want Keulen en consorten trokken Maik Kuijpers, voormalig chef van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, aan om de menukaart van de Eendracht te perfectioneren. Dus met dat toprestaurant zit het wel goed. Ook de beschrijving van buurtcafé komt niet uit de lucht vallen: de inrichting van De Eendracht-vestigingen is het best te omschrijven als industrieel meets huiskamer, mede ingericht door Jonker uit Baambrugge.

Keulen: 'Echt zo’n plek waar gasten hun dagelijkse koffie verkeerd, espresso of muntthee drinken. Maar waar ze ook kunt aanschuiven voor een goede lunch met een zakelijke afspraak. Of juist einde van de middag om met vrienden aan de borrel te gaan. En ook met het gezin een pizza uit de houtoven eten, kan ook. Eigenlijk kan het er allemaal.' Ook zijn – delen van – beide locaties te huur voor allerlei evenementen.