Pop-up cocktailbar Miracle opent in Amsterdam

Pop-up cocktailbar Miracle opent in Amsterdam

Cocktailbar Miracle opent in Boom Chicago en brengt daarmee de Amerikaanse kerstsfeer naar Europa. Dat betekent kerstballen, cheesy muziek, dennentakken, glitters, lampjes, barmannen, lelijke truien en feestcocktails.

De Miracle pop-up bar is overgewaaid uit New York. In 2014 toverde Greg Boehm zijn bar Mace om tot winterwonderland in de aanloop naar de feestdagen. Het was zo’n succes, dat kroegbazen in andere steden in en buiten de VS zijn voorbeeld volgden. Het Miracle-concept is dit jaar voor het eerst in Amsterdam.

Opgetuigd in kerststijl

cocktailbar Miracle

Bij Boom Chicago kunnen gasten dit jaar vijf weken lang kerst vieren. Behalve de 'hysterische' kerstdecoraties, zijn dan ook de geserveerde cocktails helemaal opgetuigd in kerststijl. De bijzondere drankjes worden geserveerd in opvallende, soms hilarische, mokken en glazen.

Zo staat er een kruidige Christmapolitan op het menu, is de Jingle Balls Nog een spannende variatie op het advocaatje en zijn er ook Nice (met peperkoekkruiden) en Naughty (met kaneel) whisky shots beschikbaar om achterover te tikken. Behalve de drankjes, worden ook de mokken en glazen door Boom Chicago verkocht, dus je kan je kerstfeestje thuis gewoon verder vieren.

Hartverwarmend

Andrew Moskos, medeoprichter en Artistiek Directeur van Boom Chicago, over het openen van deze twinkelende kerstpop-up in Amsterdam: 'Een goede vriend nam me in 2019 mee naar een Miracle bar in Los Angeles en ik was meteen verkocht. Het was een hartverwarmende nacht en dat gevoel wilde ik naar Boom Chicago brengen. De pandemie cancelde kerst vorig jaar en daarom maken we er dit jaar een nog grotere knaller van. De donkere dagen rond kerst zijn het moment om gezellig bij elkaar te kruipen, mee te zingen met bekende – en soms gehate – klassiekers en te proosten op vriendschap, familie en samenzijn. Het mag weer.'

Dagelijks geopend

Miracle is vanaf 26 november dagelijks geopend vanaf 16.00 uur in Boom Chicago aan de Rozengracht 117 in Amsterdam. De pop-up bar is gratis en zonder ticket toegankelijk, kies een vrije tafel of reserveer voor de zekerheid tegen een kleine fee.