nieuws

Mogelijk eetpaleis in ‘cateringhoofdstad’ Veghel

Catering

Het Brabantse Veghel, waar onder meer de bekende cateraars Maison van den Boer en Hutten Catering zijn gevestigd, wil een groot eetpaleis bouwen. Het gaat om een investeringsproject van ruim 60 miljoen euro. Het ‘leisurecentrum’ EETNL wil de strijd aangaan met onder andere Ikea en De Efteling.

Mogelijk eetpaleis in ‘cateringhoofdstad’ Veghel

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Achter het grote plan zit de Brabantse projectontwikkelaar Octus Beheer. Het bedrijf wil een eetpaleis realiseren en mikt daarbij op 1,4 miljoen bezoekers per jaar.

De crème de la crème van het Veghelse bedrijfsleven is inmiddels geïnformeerd over de plannen van Octus Beheer. In Veghel zijn onder meer de topcateraars Maison van den Boer en Hutten gevestigd. Ook Sligro heeft er zijn hoofdkantoor.

De bedoeling is dat in het centrum regionale ondernemers in of gelieerd aan de voedingssector zich presenteren op één plek. Als investeerders toehappen en overheden meewerken, hoopt EETNL in 2009 de deuren openen. Met het project is een investering gemoeid van 60 miljoen euro.

EETNL mikt op dagjesmensen, funshoppers en belevingsbezoekers. Daarnaast richt het zich op de zakelijke en educatieve markt. Het project krijgt tevens een hotel en een middelgroot congrescentrum. De koppeling tussen voeding en lifestyle maakt het centrum tevens geschikt als bestemming voor bedrijfsuitjes en schoolreisjes.

Reageer op dit artikel