nieuws

Teeven kokkerelt voor dak- en thuislozen

Catering

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie stak dak- en thuislozen zondag een hart onder de riem. In een opvanghuis van het Leger des Heils in Amsterdam-West bond hij zijn schort voor en at hij met ongeveer vijftien mensen die op tweede kerstdag niet met de familie aan de kerstdis zitten

Teeven kokkerelt voor dak- en thuislozen

De staatssecretaris verliet zijn eigen boom, tafel en familie om in de Regionale Instelling Beschermd Wonen Westburgh de kerstgedachte uit te dragen. Hij sprak met de dak- en thuislozen onder meer over het missen van een structuur in de samenleving, aldus een woordvoerder.

Maar Teeven ging ook vanuit zijn functie naar het Leger des Heils. Justitie werkt veel samen met het leger als het gaat om de nazorg van ex-gedetineerden. Een deel van de mensen in de dak- en thuislozenopvang is bij justitie bekend als ‘stelselmatige dader’.

De bewindsman schotelde de bewoners een maaltijd voor van stoofvlees, gele rijst, doperwten, tomatensalade en tzatziki. Als toetje kregen ze appeltaart. Teeven, in spijkerbroek en met schort voor, kookte niet alleen. De medewerkers van het Leger des Heils en de dak- en thuislozen zelf hielpen een handje. De partner van de staatssecretaris prikte een vorkje mee.

Na de gezamenlijke maaltijd bracht Teeven een bezoek aan een zogenoemd Domushuis, een woonvoorziening voor veelal ex-gedetineerden. Bij een instabiele woonomgeving is de kans groter dat voormalige gedetineerden weer het criminele pad opgaan.

Reageer op dit artikel