nieuws

Spanje staat alleen gezonde voeding toe in schoolkantines

Catering

De Spaanse overheid heeft een nieuwe wet aangenomen waarin staat dat er geen drinken en eten met veel verzadigd vet, transvet, zout of suiker verkocht mag worden op scholen. Spanje probeert hiermee obesitas een halt toe te roepen.

Spanje staat alleen gezonde voeding toe in schoolkantines

Volgens de nieuwe wet zijn scholen ook verplicht om te voorzien in voedsel voor kinderen met een allergie. De Spanjaarden eten allang niet meer het traditionele Mediterraans dieet, maar overeten zich volgens het Spanish Agency of Food Safety and Nutrition aan frisdranken en zoetigheid.

Afgelopen maart publiceerde zij resultaten van een onderzoek waaruit bleek dat 26% van de Spaanse kinderen te zwaar en 19% lijdt aan obesitas.

Dit meldt het Voedingscentrum dat op 12 december de Schoolkantine Award gaat uitreiken. Die dag staat in het teken van de gezonde schoolkantine. Er wordt informatie verstrekt aan iedereen die iets te maken heeft met de schoolkantine van voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs, zie www.degezondeschoolkantine.nl

Reageer op dit artikel