nieuws

Basisscholenactie rond gezond eten

Catering

Ruim 1.200 scholen doen mee met het project ‘Ga voor gezond!’, een nationale schoolcompetitie voor het basisonderwijs. Kinderen gaan aan de slag met allerlei activiteiten en lessen rondom gezondheid, waarbij eten en drinken één van de speerpunten is.

Basisscholenactie rond gezond eten

Nieuw is dat dit jaar ook de groepen 1 en 2 meedoen aan de nationale scholenactie. Ga voor gezond! richt zich op diverse gezondheidsthema’s zoals eten en drinken, beweging, lekker in je vel, gezondheid, kennis van je lichaam en veiligheid in en om de school.

Aan het project is een digitale test voor leerlingen, leerkrachten en ouders gekoppeld. Na het beantwoorden van deze test krijgen de inzenders een persoonlijk advies met tips en aandachtpunten.

Ga voor gezond! is een samenwerking tussen diverse gezondheidsorganisaties en het bedrijfsleven. Een van de hoofdsponsors is Knorr. Verder werken onder meer Campina en Maag Lever Darm Stichting mee. Het project wordt ondersteund door de overheid.

Reageer op dit artikel