nieuws

‘Bedrijfskantine als slaapplaats voor Polen

Catering

Poolse medewerkers kunnen prima in bedrijfskantine slapen om zo het huisvestingsproblemen van buitenlandse medewerkers in ons land op te lossen. Dat zegt de voorzitter van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, Gert-Jan Oplaat.

‘Bedrijfskantine als slaapplaats voor Polen

Oud-VVD-Kamerlid Oplaat volgt het Eibergse palletbouwbedrijf Palletfabriek Derksen, zo meldt De Gelderlander. Die wil de acht Poolse medewerkers bij wijze van ‘pilotproject’ onder brengen in de bedrijfskantine.

Volgens directeur Woltering van Palletfabriek Derksen is zijn bedrijfskantine zeer geschikt om in te wonen. Woltering heeft een verzoek bij de gemeente Berkelland neergelegd. Die heeft op haar beurt aangegeven niets te voelen voor een dergelijke proef. Wonen in een bedrijfsgebouw is nu eenmaal niet toegestaan, stelt Berkelland.

Poolse medewerkers worden doorgaans ondergebracht bij particulieren en in vakantiewoningen. In het westen van het land zijn er zelfs zogeheten ‘Polenhotels’. Verder zijn er in ons land cafés die zich volledig richten op mensen uit Polen.

Reageer op dit artikel