nieuws

Campina haalt 80.000 bekers chocolademelk terug

Catering

Campina heeft afgelopen weekend een product recall moeten doorvoeren. Ruim tachtigduizend bekertjes en pakjes chocolademelk zijn uit bedrijfsrestaurants, instellingen en scholen terug gehaald. De zuivelproducent kon niet instaan voor de kwaliteit van alle producten.

Campina haalt 80.000 bekers chocolademelk terug

Er is verse consumptiemelk in de chocolademelk terechtgekomen, waardoor die minder lang houdbaar is dan op de verpakking staat. Campina heeft vorige week woensdag en donderdag veertien klachten gehad over bedorven chocolademelk. Het bedrijf adviseert zijn klanten de chocolademelk niet te consumeren en weg te gooien.

Campina plaatste advertenties in NRC Handelsblad en het AD, De Telegraaf en de Volkskrant. Ook is er een persbericht uitgegaan. Verder zijn de bedrijfsrestaurants en instellingen die de chocolademelk aanbieden ingelicht via een brief per fax. De scholen zijn telefonisch geïnformeerd door medewerkers van Campina’s callcenter.

Campina: ‘Er is geen enkel gevaar voor de volksgezondheid. Wij adviseren om de chocolademelk niet te consumeren en weg te gooien. Mocht het product toch genuttigd zijn en de consument heeft vragen dan kan men contact opnemen met Campina Consumentenservice, telefoonnummer 0800-2352267 (gratis).’ Het gaat om chocolademelk met een uiterste houdbaarheidsdatum van 6 en 10 juli die op de verpakking is te vinden.

Reageer op dit artikel