nieuws

Catering Alliantie wil toetreden tot Veneca

Catering

Catering Alliantie Nederland (CAN), dat kleine contractcateraars met elkaar verbindt, houdt dinsdag 6 maart een oprichtingsbijeenkomst in De Nonnerie te Maarssen. De CAN wil gaan inschrijven op aanbestedingen. Achterliggende gedachte is dat cateraars samen meer kans maken dan alleen.

Catering Alliantie wil toetreden tot Veneca

De CAN wil uitgroeien naar twintig tot 25 deelnemers. Op dit moment worden dertig potentiële kandidaten nagebeld. De precieze plek van de kickoff is nog niet bekend. Wel heeft oprichter Piet Berkers (foto) uit Oosterhout een tijdstip vaststaan: drie uur ’s middags.

Nog voor de oprichting een feit is heeft de CAN aanbesteed op twee grotere cateringopdrachten van om en nabij een half miljoen euro elk. Berkers: ‘We zijn dus al los.’

CAN wil na de oprichting toetreden tot Veneca, de brancheorganisatie met de tien grootste cateraars van Nederland. De nieuwe alliantie biedt de kleinere cateraar de mogelijkheid om aan te besteden op grotere klussen. Dat was tot dusver vrijwel onmogelijk door onder andere hoge omzet- en referentie-eisen, aldus CAN.