nieuws

Chinese foodtrend: soep op een stokje

Catering

Wat eet, drinkt, koopt en kookt de Oosterse consument? Hoe ziet het er uit? En wat kunnen we ermee in het Westen? Een duo uit de food en designwereld bezocht China en Japan en geeft op verzoek een presentatie.

Chinese foodtrend: soep op een stokje

Fooddesigner Mariëlle Bordewijk en verpakkingsontwerper Nina Rosens gingen op expeditie naar Sjanghai en Tokio. Doel was nieuwe ontwikkelingen en trends in de Oosterse eet- en beeldcultuur. Het leverde naar eigen zeggen ‘een schat aan informatie’ op.

Presentatie op verzoek

Ze vertaalden hun bevindingen in een inspirerende presentatie voor professionals op het gebied van voedingsmiddelen en verpakkingen. Wat te denken van soep op een stokje? Ook reiken zij ideeën aan om Oosterse producten en rituelen als bron te gebruiken voor nieuwe toepassingen in het Westen.

Reageer op dit artikel