nieuws

Staking bij Eurest in België

Catering

Vakbonden en directie bij cateringbedrijf Eurest hebben vrijdagochtend geen akkoord bereikt over de omstreden overplaatsing van een verantwoordelijke op de site in Turnhout. De werknemers blijven dus in staking. Dat meldt persbureau Belga.

Staking bij Eurest in België

Bij het cateringbedrijf Eurest in Turnhout hebben de vakbonden en de directie geen akkoord kunnen sluiten over een sociaal conflict dat in de vestiging was ontstaan door de overplaatsing van een verantwoordelijke. Daarop legde het personeel het werk neer.

Door de stakingsactie komt de restaurantbevoorrading van Philips Lighting in het gedrang. Het is niet uitgesloten dat ook andere sites van Eurest zich bij de actie sluiten. Daardoor zou onder meer het bedrijfsrestaurant van de Europese Commissie in Brussel kunnen getroffen worden.

Reageer op dit artikel