nieuws

Van Vliet kelner voor zorgpatiënten

Catering

Unicef-ambassadeur Paul van Vliet fungeerde vrijdag tijdens een galadiner als ober. De restaurantgasten zijn bewoners van zorginstelling Parnassia in Den Haag. Enkele topkoks zorgen voor de exquise gerechten.

Van Vliet kelner voor zorgpatiënten

Paul Fagel, Henk Savelberg en Pierre Wind stellen het menu samen en Van Vliet én burgemeester Wim Deetman zijn de kelners. Samen met studenten van de Mondriaan Onderwijsgroep bedienen zij zo’n 150 patiënten van de geestelijke gezondheidsinstelling Parnassia Groep.

Patiënten bezoeken nooit restaurant
Het mini-gala diner is een initiatief van de instelling en Alofood en heeft een tweeledig doel. Patiënten die langdurig van zorg afhankelijk zijn en zelf nooit een restaurant kunnen bezoeken, worden zo verrast met een topmenu, opgediend door twee unieke gastheren. Daarnaast werken alle leveranciers en betrokkenen geheel belangeloos mee, zodat de organisatie een flinke donatie aan Unicef kan schenken. Alofood is een samenwerkingsverband van Parnassia en cateraar Albron Carewell.

‘Wereld beetje mooier maken’
Paul van Vliet: ‘Voor de patiënten van Parnassia wil ik graag aan dit mini-gala diner meedoen. We hebben allemaal de mogelijkheid de wereld een beetje mooier te maken. Parnassia en Unicef wijzen ons daarbij de weg’.

Reageer op dit artikel