nieuws

Venecaleden goed voor bijna 1,2 miljard euro omzet

Catering

De verenigde contractcateraars in Nederland zijn samen goed voor 1,2 miljard euro omzet in 2007. Dat blijkt uit het Jaarbericht van de branchevereniging Veneca. Die zette voor het eerst de zogeheten Branchemonitor in.

Venecaleden goed voor bijna 1,2 miljard euro omzet

Om orde te scheppen in de uiteenlopende cijfers over contractcatering ontwikkelde Veneca deze monitor. De branchevereniging gaat met TNS Nipo vanaf dit jaar ieder jaar marktonderzoek doen naar omzetten, aantallen locaties, personeelsgegevens en wisselingen in de markt. ‘Eindelijk eenduidige cijfers’, juicht Veneca.

Omdat dit jaar voor het eerst gewerkt is met cijfers uit de branchemonitor is een vergelijking met voorgaande jaren niet mogelijk, stelt Veneca. De 14 leden waren vorig jaar goed voor bijna 1,2 miljard euro (€ 1.181.998.000). Die is verdeeld in Business & Industry (aandeel: 71%), inflight (14%), institutioneel (10%) en onderwijs (5%).

De Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties zorgt met een aandeel van ongeveer 90 procent voor het leeuwendeel van de totale omzet in de contractcateringbranche.

‘Veneca hekelt ‘regelgeving-obesitas’ overheid’