nieuws

Buurtboer maakt werkers wijzer over voeding

Catering

De Buurtboer, leverancier van bedrijfslunches, gaat werkend Nederland voorzien van kennis op het gebied van voeding. De cateraar wil hiermee tegemoet komen aan de toenemende vraag naar kennis over goede voeding.

Buurtboer maakt werkers wijzer over voeding

Niet alleen thuis, ook op kantoor heeft werkend Nederland behoefte aan gezonde, goede voeding én aan kennis hierover om zo bewuste keuzes te kunnen maken, zo meldt de Buurtboer. Eén op de drie werkende Nederlanders zou graag gezonder willen lunchen tijdens de werkdag. Dit blijkt uit onderzoek van de Buurtboer.

Gratis workshops

Oprichter van de Buurtboer, Caroline van der Lande: ‘Nieuwe klanten krijgen van ons een gratis voedingsworkshop om zo hun kennis over voeding te vergroten. Wij geloven dat dit zowel de werknemer als de werkgever ten goede komt. Het blijkt dat 57% van werkend Nederland vanuit gezondheidsmotieven heel bewust luncht. En hoewel 28% zegt bij het kopen van producten voor de lunch te kiezen voor goede producten, geeft 31% van de Nederlanders aan nóg gezonder te willen eten.’

Hogere arbeidsproductiviteit

Claire van den Heuvel, oprichter van Bluebelle Foodworks, waarmee de Buurtboer samenwerkt, onderkent het belang van een gezonde lunch. ‘Tijd en rust nemen voor een  gezonde lunch is van groot belang voor de energie voor de rest van de dag. Vaak is het ook onwetendheid bij werknemers. Men wil wel gezond eten, maar weet niet precies wat gezond is en wat niet. Een aantal eenvoudige aanpassingen in het voedingspatroon kan bijvoorbeeld al een grote impact hebben op je energieniveau: denk aan minder suiker tijdens de lunch of de snack om 16:00 vervangen door een gezond alternatief als noten.’

Van der Lande: ‘Wij zien in onze business steeds meer dat werkgevers kiezen voor een gezond alternatief als lunch voor hun werknemers. Een goede ontwikkeling. Want de impact van een gezonde lunch is enorm en kan bijvoorbeeld invloed hebben op een hogere arbeidsproductiviteit en een lager ziekteverzuim.’

Reageer op dit artikel