nieuws

Bedrijfskantine redt Hells Angels

Catering

De gemeente Amsterdam heeft een rechtszaak verloren tegen de Hells Angels. De bedrijfskantine van de angels speelt daarbij een cruciale rol.

Bedrijfskantine redt Hells Angels

De gemeente legde de Angels een dwangsom van 20.000 euro op, omdat een bedrijfspand illegaal zou fungeren als clubhuis van de motorclub. De gemeente heeft dit niet hard kunnen maken, concludeerde de rechtbank in Amsterdam, aldus Nu.nl.

Daarom heeft de gemeente de dwangsom onterecht opgelegd. Het bezwaar van de Hells Angels hiertegen is gegrond, stelt de rechtbank vast. De Angels zeggen dat er absoluut geen sprake is van een Hells Angels-clubhuis aan de Humberweg, in de buurt van station Sloterdijk.

Uit controles van ambtenaren en observaties van de politie eind 2012 is volgens de gemeente gebleken dat onder meer de bar in het pand, behangen met Hells Angelsparafernalia, wordt gebruikt voor ‘clubactiviteiten’. De horecaruimte is volgens de Angels echter de bedrijfskantine.

Reageer op dit artikel