nieuws

Malieveld geslaagd decor voor extra groot foodtruckfestival

Catering 5886

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus was het Malieveld in Den Haag het decor voor een extra grote editie van foodtruckfestival Rrrollend. Rrrollend Den Haag XXL trok over de afgelopen vier dagen zo’n 16.000 bezoekers.

Malieveld geslaagd decor voor extra groot foodtruckfestival
Rrrollend Den Haag XXL met de skyline van Den Haag op de achtergrond. Foto Roos Lomans

Die bezoekers van het foodtruckfestival konden genieten van extra veel trucks, een uitgebreid livemuziek-programma, allerlei entertainment voor de kinderen én de finale van het EK Voetbal voor vrouwen op een groot scherm. Ondanks de harde storm op donderdag en flinke buien op zaterdag, spreekt de organisatie van een zeer succesvolle editie met veel bezoekers en een goede sfeer. Bezoekers konden hun festivalglas na afloop doneren aan CliniClowns; daarmee leverde deze editie € 2.100,- op.

Rrrollend naar huis

Met deze editie werd tevens de ‘Rrrollend naar huis’- foodproeverij geïntroduceerd. Vanaf nu bieden alle foodtrucks van Rrrollend naast hun vaste menu ook kleine gerechten voor slechts één muntje. Zo kunnen bezoekers hun eigen proeverij samenstellen. Rrrollend is met 22 edities per jaar het grootste foodtruckfestival van Nederland en rolt nog door het land tot en met 1 oktober. Zo is Rrrollend onder andere nog te bezoeken op pleinen in Venray, Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Groningen. Eind september rolt Rrrollend nog langs het Lange Voorhout in Den Haag en het seizoen wordt afgesloten met een XXL editie van Rrrollend Rotterdam.

Foodtruckfestival Rrrollend

Rrrollend is een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje én vermaak houdt. Het festival staat bekend om het knusse karakter, voornamelijk omdat de meeste edities op pleinen middenin de steden plaatsvinden. Naast verrassende gerechten, worden bezoekers vermaakt door lokaal muzikaal talent, een lounge DJ en entertainment voor de kinderen met ruimte om te knutselen, te genieten van kindertheater of zich te laten schminken. Rrrollend begon in 2014 met 3 evenementen. In 2015 groeide dit naar 14 en in 2016 werden er 24 Rrrollend-festivals georganiseerd door heel Nederland. Daarmee is Rrrollend de grootste organisator van foodtruck festivals. In 2017 rolt het festival mei tot en met september weer door heel Nederland.

Reageer op dit artikel