Vermaat neemt belang in cateringconcept Join Program

Vermaat neemt belang in cateringconcept Join Program

Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscateringdisrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar Enbiun. Vermaat wordt zo de drijvende kracht achter de groei van Join Program en zijn maatschappelijke impact.

Join Program’s vernieuwende aanpak, team en technologie bieden een oplossing aan bedrijven die hun medewerkers gezond willen laten eten op een duurzame en flexibele manier.

Het cateringconcept Join Program biedt gezonde en duurzame foodprogramma’s aan grote en kleine bedrijven. Zij én hun medewerkers geven via een app hun menukeuzes, persoonlijke voorkeuren en gebruikersfeedback door.

Op basis van deze data stellen Food Curators gezonde en smaakvolle gerechten en menu’s samen, die op een centrale locatie worden bereid met lokale en seizoensgebonden producten. Het aanbod van gerechten en de planning van de service komen daarmee tegemoet aan de specifieke wensen van elke opdrachtgever en zijn medewerkers.

Vermaat en Join Program hebben het platform geschikt gemaakt voor bedrijven met 50 tot duizenden medewerkers, ook in bedrijfsverzamelgebouwen. De centrale productie heeft als bijkomend voordeel voor werkgevers en verzamelgebouwen dat ze zelf geen professionele keuken hoeven in te richten.

Flexibiliteit en een lagere foodprint

De continue veranderingen in kantoorbezetting vereisen meer flexibiliteit qua planning. De aanpak van Join Program biedt deze flexibiliteit en vermindert zo verspilling van voedsel. In combinatie met een focus op meer plantaardige en minder dierlijke producten leidt dit tot een aanzienlijk lagere foodprint.

'Het kantoorleven ondergaat enorm veel veranderingen. Succesvolle bedrijven onderscheiden zich door oog te hebben voor duurzaamheid, en gezonde en tevreden medewerkers. Join Program speelt in op de vraag naar flexibele cateringservices van hoge kwaliteit. Daarmee zet Vermaat de volgende stap om gezond en duurzaam eten en drinken voor iedereen toegankelijk te maken.'

'De app van Join Program maakt het medewerkers en office managers makkelijk om te bestellen en feedback te geven. Het menu-aanbod sluit daardoor nauw aan op hun wensen. Join Program gaat een belangrijke invloed hebben op de manier waarop Vermaat zijn opdrachtgevers gaat bedienen', zegt Rick Zeelen, ceo van Vermaat Groep.

Eigen filosofie

Join Program zet in op werkgevers die verrassend goed, gezond en afwisselend eten en eigentijdse service als belangrijk onderdeel zien voor de binding en productiviteit van hun medewerkers, klanten en gasten. De filosofie is dat een goed uitgedacht Food Program sterk bijdraagt aan de kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid van het aanbod.

Gezond, lokaal en duurzaam

'In onze gesprekken met werkgevers merken we dat onze filosofie een antwoord is op de uitdagingen waarmee zij worstelen. Gebruikerstevredenheid en principes als gezond, lokaal en duurzaam stellen we hierin centraal. Onze aanpak is iteratief; zonder feedback geen doorontwikkeling.'