Gratis hamburgers voor alle dak- en thuislozen in Amsterdam

Gratis hamburgers voor alle dak- en thuislozen in Amsterdam

In het kader van de kerstgedachte geeft de BurgerBar groep aan alle dak- en thuislozen in Amsterdam een gratis burgermaaltijd als kerstdiner. Vanwege het succes van vorig jaar, pakt de BurgerBar het dit jaar nog groter aan.

Op diverse locaties van het Leger de Heils in Amsterdam worden 500 vouchers uitgedeeld voor een burgermaaltijd. Met deze vouchers kunnen de dak- en thuislozen  hamburgers, friet en drankjes halen op kerstavond, eerste- en tweede kerstdag. Met deze actie wil de BurgerBar graag iets terug doen voor de stad en ervoor zorgen dat niemand wordt overgeslagen tijdens kerst.

In verbinding met de gemeenschap

Oprichter Yuval Alkobi vindt het belangrijk om met zijn burgerrestaurant iets terug doen voor de stad Amsterdam: ‘We willen graag laten zien dat we in verbinding staan met de gemeenschap. Kerstmis is de tijd van het jaar waarin iedereen voor elkaar klaar staat en mensen iets terug doen voor de omgeving. De perfecte periode om te laten zien dat de BurgerBar ook klaarstaat voor de gemeenschap. Iedereen moet kunnen genieten van een lekkere maaltijd tijdens de kerstdagen.’

Tweede jaar gratis hamburgers

Dit is niet het eerste jaar dat de BurgerBar zich met kerst inzet voor de dak- en thuislozen in Amsterdam. Vorig jaar zijn ze voor het eerst gestart met het uitdelen van gratis burgers via het Leger des Heils. Op de locatie aan de Warmoesstraat werden toen honderd vouchers uitgedeeld die op 24, 25 en 26 december ingeleverd konden worden voor een burger.

500 vouchers uitgedeeld

Door het grote succes van deze actie, heeft de BurgerBar besloten om het dit jaar groter aan te pakken en ervoor te zorgen dat elke dak- en thuisloze in Amsterdam een gratis burger kan halen met kerst. Daarom worden er in samenwerking met het Leger des Heils in de dagen voor kerst 500 vouchers uitgedeeld bij diverse vestigingen in de stad.

BurgerBar in Nederland en Frankrijk

BurgerBar-groep heeft vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en sinds kort in Bordeaux, Frankrijk. In 2007 openden de oprichters van BurgerBar hun eerste vestiging in Amsterdam. Inmiddels zijn er in totaal zeven BurgerBar-vestigingen. De achtste vestiging wordt in voorjaar 2020 geopend.

Goed vlees, vers brood, verse groenten

BurgerBar is ontstaan vanuit het concept van de ‘originele’ hamburger, die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en niet een te overheersende saus. De oprichters willen met BurgerBar de originele hamburger terugbrengen door de focus te leggen op het vlees. Doordat BurgerBar uitsluitend gebruikmaakt van vers rundvlees, van rundrassen die bekend staan om hun lekkere en unieke smaak (zoals Angus en Wagyu), heeft het vlees volgens het bedrijf geen verdere toevoegingen nodig.