Nederlandse McDonald's-bestuurder heeft nu eigen restaurant

Nederlandse McDonald's-bestuurder heeft nu eigen restaurant

Robert Leene is gestopt met zijn internationale functie bij McDonald's om aan de slag te gaan als franchiser van de vestiging in Bodegraven. Hij begon ooit achter een bakwand van de fastserviceketen en was nationaal bestuurlijk actief, maar kiest er nu voor om verantwoordelijk te worden voor het restaurant waar hij zelfs zijn eigen werkplek had.

Een opvallende move van Robert Leene. Na een internationale McDonald’s-carrière op bestuursniveau is hij begonnen aan een nieuwe stap in zijn loopbaan, zo meldt De Gouda.nl.

Eigenaar van restaurant waar hij zijn eigen werkplek had

Leene bakte 33 jaar geleden zijn eerste friet bij McDonald’s in Zwolle, ging aan de slag als director operations voor McDonald’s Nederland en werd later restaurant solutions group officer voor de high growth markets van McDonald’s.

In zijn periode als operationeel verantwoordelijke had hij onder andere van doen met het restaurant in Bodegraven. Hij kwam er zo vaak dat Leene er zelfs een eigen werkplek had, zo is te lezen in het artikel.

McCafé

De Gouda.nl meldt dat Leene aan de wieg stond van onder andere de bestelkiosken en de introductie en uitrol van McCafé in Nederland. Hij neemt het restaurant in Bodegraven over van McDonald’s Nederland.