Nieuwe McDonald's in Hoogezand

Nieuwe McDonald's in Hoogezand

McDonald's is gestart met de bouw van een nieuwe vestiging in Hoogezand aan de A7 op bedrijvenpark Rengers. Het restaurant krijgt 150 zitplaatsen binnen.

Het nieuwe McDonald’s restaurant ontvangt naar verwachting in november 2021 de eerste gasten. Er komen 150 zitplaatsen binnen en 150 buiten, gerekend zonder 1,5 meter-coronamaatregel.

Het hamburgerrestaurant levert voor de directe omgeving ruim tachtig arbeidsplaatsen op.

Franchisenemer van McDonald’s Hoogezand is Scott Berendsen. Hij begon als scholier bij de keten en heeft zich nu opgewerkt tot ondernemer.

Duurzame McDonald’s

Het nieuwe restaurant wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd; gasloos en met gebruik van groene energie. Ook komt er een warmteterugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen, energiezuinige friteuses, waterbesparende urinoirs en ledverlichting. Op het parkeerterrein komen snellaadpalen voor elektrische auto’s.

Verder krijgt de vestiging natuurlijk ook een drive met twee banen, een McCafé en een speelgelegenheid binnen en buiten.

Franchisenemer Scott Berendsen is al begonnen met werven van personeel. ‘Het runnen van een goed restaurant begint met goede medewerkers, daar zijn we nu hard naar op zoek. Werken bij McDonald’s is niet alleen een leuke bijbaan, je kunt jezelf er ook enorm ontwikkelen. Naast een erkend mbo-diploma heeft McDonald’s afgelopen jaar ook een associate degree programma op hbo-niveau toegevoegd aan de McDonald’s Academy.’