1. Meer restaurants en catering in Nederland, minder cafés
  2. Meer bedrijven failliet in september, ook in de horeca
  3. Omzet hotels blijft stijgen, maar kosten stijgen sneller
  4. Overheid raakt hotelsector met btw-verhoging, maar rekent zichzelf rijk
  5. Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 2,7 procent
  6. Spanning op arbeidsmarkt neemt licht af, minder vacatures in de horeca
  7. Omzet horeca groeit in eerste kwartaal met ruim 8 procent
  8. Meer omzet voor horeca in eerste jaar zonder coronamaatregelen
  9. Recordaantal gasten in hotels, campings en vakantiehuisjes
  10. Opnieuw stijging faillissementen in vierde kwartaal
  11. Houd de gemaksgeneraties in de gaten, ze krijgen steeds meer invloed
  12. Aantal faillissementen horeca verdubbeld in 2023
  13. NBTC: Nederlanders kiezen minder vaak voor vakantie in eigen land
  14. Economische vooruitblik 2024: 'Investeren in mensen, innovatie en duurzaamheid sleutel tot succes'
  15. FSIN: 'Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel staat onder druk'
  1. ING: 'Vooruitzichten horeca mager met 1 procent volumegroei en hogere personeelskosten'
  2. Onafhankelijke hotels in Nederland zien RevPAR met 17% stijgen in 2023
  3. Winst en investeringen horeca staan onder druk
  4. Omzet horeca gestegen, ondernemersvertrouwen blijft dalen
  5. KVK: 'Kwart horecaondernemers geeft eigen bedrijfssituatie onvoldoende'
  6. Het aantal cafés in Nederland neemt in sneltreinvaart af
  7. Nederlanders besteden €6,9 miljard bij ketenhotels
  8. Kansen voor hotellerie: helft reizigers wil volgend jaar méér reizen en grotendeels internationaal
  9. Hoge NPS loont voor koffieketens: gasten drinken hun koffie vaker ter plekke
  10. Recordomzet horeca verwacht, maar marges staan onder druk
  11. Amsterdamse hotelbranche ziet sterke groei in augustus 2023
  12. Hosta 2023: omzet hotellerie na corona terug op niveau, maar kosten sterk gestegen
  13. Omzet horeca tweede kwartaal toegenomen, omzet hotels steeg hardst
  14. Deze Nederlandse hotelketen krijgt de hoogste NPS - en dat loont
  15. Aantal faillissementen neemt iets af, relatief veel faillissementen in horeca