blog

Ontknoping Terras Top 100 nadert

Horeca 3675

Voor Misset Horeca is het verkiezingstijd. Dat betekent voor onze Top 100’s vakjuryleden het land doorreizen om de deelnemers te bezoeken en te beoordelen. Eén verkiezing is inmiddels in een finalestadium.

Ontknoping Terras Top 100 nadert

Er zijn nog 125 bedrijven over die strijden om een plaats in de Misset Horeca Terras Top 100. Het niveau was dit jaar verrassend hoog: er moest een 8,9 gehaald worden voor een plek in die ronde twee. Alle bedrijven die door zijn hebben de afgelopen weken een vakjurylid op bezoek gehad. Deze vakjury heeft tot en met 11 juni om haar rapporten in te leveren. Dit tweede bezoek telt voor 80 procent mee in de eindscore.

Eén van de bedrijven uit de tweede ronde is Strandzuid. Michel Pais, samen met Bram van Es eigenaar van Unlimited Label met vijf horecalabels waaronder Strandzuid in Amsterdam, is geïnterviewd door Misset Horeca. Strandzuid was bekend als pop-up die ’s winters verkaste en transformeerde naar Zuidpool. Nog steeds verandert stadsstrand Strandzuid van oktober tot en met maart in een winterse wonderwereld Zuidpool, maar heeft nu een vaste locatie.

‘Je moet een keer op je bek gaan’

Pais vertelt niet alleen trots over het prachtige nieuwe complex met restaurant, evenementenlocaties The Boat House en The Beach House, The Beach Bar, strandbar The Jetty Bar en de indrukwekkende buitenruimte. Hij laat ook zijn liefde voor de horeca zien. Hij rolde de horeca in via de Amsterdamse horecaondernemer Ron van Roekel en kwam terecht bij café Dantzig en als eigenaar bij Caffe Esprit, Caffepc. Pais vertelt enthousiast over Mister Heineken, zijn uitdagingen als ondernemer en zakelijke teleurstellingen. Maar, zoals hij zelf zeg: ‘Je moet een keer op je bek gaan om er heel veel van te leren.’

De verhalen van dit soort ondernemers maken de horeca zo mooi. Of Strandzuid ook in de Terras Top 100 komt, weten we op 15 juni.

Uitreiking Terras Top 100

De bekendmaking van de Terras Top 100 2017 vindt maandag 3 juli plaats. Dit zal gebeuren tijdens een feestelijk evenement bij de winnaar van 2016, Het Hooihuis in Roosendaal. Dan worden alle 100 namen onthuld en de diverse winnaars bekendgemaakt.

 

Reageer op dit artikel