blog

Ondernemersles: pak het meteen goed aan

Horeca 1068

A ls je een nieuwe zaak begint, moet je dingen meteen goed aanpakken en niet denken ‘dat komt later wel’. Dat is één van de lessen die Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden hebben geleerd.

Ondernemersles: pak het meteen goed aan

De drie vrienden openen binnenkort hun vierde zaak in drie jaar. De vrijblijvendheid van het begin heeft bij hen inmiddels plaatsgemaakt voor zakelijkheid.

Misset Horeca sprak de laatste weken veel ondernemers die nieuwe zaken openen of groot (gaan) verbouwen. Horecaondernemer Bjorn van Dijl pakte zijn nieuwe zaak rigoreus aan. Hij opende onlangs de grote bistro Le Barrage in Alblasserdam met een totale oppervlakte van 750 vierkante meter. Van Dijl had een uitgesproken mening over het concept en het interieur. Bijna geen enkele muur in de voormalige Rabobank bleef daarom overeind staan en er verrees een imposante trap middenin de zaak. Le Barrage moest indruk maken en dat is gelukt.

Ook General manager Imre Heijboer van Apollo Amsterdam City heeft net een grootschalige verbouwing van het hotel achter de rug, die overigens verre van vlekkeloos verliep. Het hotel besteedde €12 miljoen, 20 procent meer dan was begroot, aan de transformatie van 223 kamers. Dat aantal is met de verbouwing ongewijzigd gebleven, maar het serviceniveau is omhoog gebracht. Daarmee kunnen natuurlijk wel de prijzen worden aangepast.

Aan de gevel van Hotel de Leijhof Oisterwijk prijken sinds kort vier hotelsterren. Thomas Dijst is de manager van dit particuliere hotel met 68 kamers en suites. Het hotel kende een grootschalige renovatie. Inmiddels zijn alle 68 kamers vernieuwd en wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de nieuwe keuken en het restaurant. Dijst spreekt zijn ambitie uit aan Misset Horeca. Hij wil dat De Leijhof het meest luxe boutique hotel wordt van Oisterwijk en omgeving. Én het beste.

De ondernemers zijn het eens: ‘Als je dingen niet meteen goed aanpakt, krijg je dat later terug’

Marjon Prummel, hoofdredacteur Misset Horeca

Reageer op dit artikel