Nederlands team wint goud

Het Nationale Team van de Nederlandse Club voor Chef-Koks (NCCK) heeft op 24 oktober tijdens de Koksolympiade in Erfurt (Duitsland) goud gewonnen.

Het Nederlandse team, onder leiding van chef de mission Wynand Vogel en culinair adviseur partycatering Gertjan van der Loo, won goud met zijn buffetpresentatie, die bestond uit een keur aan gerechten uit de koude keuken en patisserie.
De culinaire olympiade is te beschouwen als de Olympische Spelen voor koks. Sinds 1904 strijden internationale teams om de vier jaren om de eremetalen. Het NCCK team, dat bestaat uit chef-koks Sjaak Jobse, Jacob Roggeveen, Bert van Manen, Martin Hoppers, Peter Bakker, Harry Moerenburg, Ronnie Merks, Guido Robert en Leendert Klaassens, is minstens een jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Daartoe hebben de chef-koks onder meer deelgenomen aan Europese topwedstrijden.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.