nieuws

Spaanse vakantie-eilanden rampgebied

Horeca

Het Spaanse vakantie-eiland Mallorca en de andere Balearen hebben de regering in Madrid voorgesteld de eilanden tot rampgebied uit te roepen na het noodweer van het afgelopen weekeinde. Aan de Middellandse-Zeekust op het Spaanse vasteland is in de regio’s Catalonië en Valencia voor meer dan 150 miljoen gulden schade aangericht. Meer dan veertig badstranden zijn verwoest. In totaal zijn negen mensen om het leven gekomen.

Door het noodweer met storm en regen is alleen al aan de stranden en de promenades voor bijna veertien miljoen gulden schade aangericht. De boeren op Mallorca melden ook zware schade. Duizenden bomen zijn ontworteld en elektriciteits- en telefoonkabels zijn vernield.

Als de eilanden inderdaad tot rampgebied worden verklaard, kunnen zij van de centrale overheid financiële steun krijgen voor de opruimwerkzaamheden en bij de wederopbouw.

Reageer op dit artikel