nieuws

Dode apen in vriezer Frans restaurant

Horeca

In de vrieskist van een restaurant in Vitry-sur-Seine, bij Parijs, hebben inspecteurs van volksgezondheid drie dode apen van een bedreigde soort gevonden. Dat heeft de Franse politie vrijdag gemeld.

De inspecteurs bezochten het onlangs geopende Afrikaanse eethuis naar aanleiding van klachten over stankoverlast. Volgens de inspecteurs was het er onfris en waren de omstandigheden voor de bereiding van voedsel er bijzonder slecht.

Waar de apen vandaan komen en van welk ras ze precies zijn, wordt nog onderzocht. Vast staat al wel dat deze soort apen alleen mag worden verhandeld voor medisch onderzoek. De managers van het restaurant hebben verklaard de apen te hebben laten bezorgen voor hun eigen consumptie en niet om te serveren aan klanten.

Reageer op dit artikel