nieuws

Koks kiezen Cees Helder van Parkheuvel tot beste kok

Horeca

Chef-kok Cees Helder van restaurant Parkheuvel in Rotterdam is de beste kok van Nederland. In een enquête van Elsevier onder gerenommeerde collega’s kwam hij als nummer 1 uit de bus. In februari kreeg hij als eerste Nederlandse restaurant een derde Michelin-ster.

Op basis van de enquête, waar 155 van de 183 aangeschreven koks aan meededen, stelt Elsevier een top-25 van Nederlandse restaurants samen. Als tweede eindigde Jonnie Boer van de Librije in Zwolle, vorig jaar nog eerste in het Elsevier-onderzoek. Boer was samen met Helder kandidaat voor de derde Michelin-ster. De derde plaats was voor Lucas Rive, die de keuken bestiert van De Bokkedoorns in Overveen.

Elsevier ondervroeg alleen koks met minimaal één Michelin-ster of die voldoen aan de toelatingseisen van de beroepsorganisatie waar ze bij zijn aangesloten. Het was de tweede keer dat Elsevier de koksenquête hield. Het onderzoek is een vervolg op andere Elsevier-onderzoeken onder beroepsgroepen zoals hoogleraren, specialisten en advocaten.

Reageer op dit artikel