nieuws

Maastricht opent Limburgs carnavalsseizoen

Horeca

Burgemeester G. Leers van Maastricht heeft maandagmorgen om precies 11 minuten over 11 met een slag op een gong het Limburgse carnavalsseizoen geopend. Hij deed dat tijdens een grote carnavalshappening op het Onze Lieve Vrouwenplein in Maastricht.

Uit heel Limburg zijn ‘schoenkelende’ (dansende) feestneuzen naar Maastricht gekomen om zich al dan niet verkleed en onder het genot van de nodige glazen bier, op te warmen voor het carnaval. Op het afgeladen Onze Lieve Vrouwenplein treedt maandag een keur aan Limburgse en Belgische carnavalsartiesten op.

Het evenement duurt tot 19.00 uur. Daarna beginnen in andere Limburgse plaatsen feesten om het begin van het carnavalsseizoen te markeren. Vooral cafés en plaatselijke carnavalsverenigingen houden activiteiten, met veel drank en passende muziek.

Reageer op dit artikel