nieuws

Ruim 500 zieken op Holland America Line

Horeca

Het luxe cruiseschip Amsterdam van de Holland America Line wordt tijdelijk uit de vaart genomen. In plaats van de geplande rondvaart door het Caribische gebied vanuit Port Everglades (Florida), zal het schip een extra grondige schoonmaakbeurt ondergaan van tien dagen.

Op het in 2000 te water gelaten schip waart een hardnekkig virus dat al honderden passagiers en bemanningsleden ernstig ziek heeft gemaakt. De problemen deden zich voor op de afgelopen vier cruises. Het virus verspreidt zich via de ontlasting, het eten, water, contact met geïnfecteerde mensen of dingen die door hen zijn aangeraakt.

Zieken hebben last van misselijkheid, maagkrampen, hoofdpijn, overgeven, koorts en diarree. De schoonmaakploegen zullen alles aan boord onder handen nemen, van deurknoppen tot de afstandsbediening, en van alle fiches in het casino tot rugleuningen, dekstoelen, barkrukken en alle letterblokjes van de talloze Scrabbledozen.

De Holland America Line haalde in augustus al een ander schip, de Rijndam, uit de vaart om het te desinfecteren. Zeker 388 opvarenden waren ziek geworden toen het schip in juli een cruise maakte langs Alaska.

Reageer op dit artikel