nieuws

Recordaantal bezoekers Dickens Festijn

Horeca

Een recordaantal mensen heeft zaterdag en zondag het Dickens Festijn in de binnenstad van Deventer bezocht. Honderddertigduizend bezoekers kwamen op de twaalfde editie van het evenement af, meldde de organisatie zondagmiddag.

In de Walstraat en omgeving waren circa vierhonderd figuren en personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver te zien, waaronder de vrek Scrooge en de weesjongen Oliver Twist. In de straat gold wegens de drukte eenrichtingsverkeer en mensen werden in groepjes binnengelaten. De wachttijden liepen op tot maximaal 45 minuten.

In het historische centrum van Deventer werden optredens verzorgd en zondag werd Kerststad 2002 gehouden, waarbij in ruim tweehonderd kramen allerlei kerstartikelen werden verkocht. Vorig jaar lag het aantal bezoekers tussen 115.000 en 120.000.

Volgens de organisatie is het evenement goed verlopen, ondanks de regen op zondag. ‘Het aantal bezoekers blijft stijgen. Het Dickens Festijn is uitgegroeid tot een nationaal evenement, dankzij de bijzondere sfeer. Voor volgend jaar zullen we ons beraden op mogelijkheden om het evenement uit te breiden’, aldus een woordvoerster.

Reageer op dit artikel