nieuws

‘Slecht politieonderzoek na moord op restauranthouder

Horeca

Het recherchebijstandsteam dat onderzoek deed naar de moord op de Bergense restauranthouder Willem Wijker, op 1 mei 2000 in Bergen, heeft veel zaken niet goed onderzocht. Dat stelde de verdediging van de twee verdachten woensdag bij het begin van het hoger beroep bij het gerechtshof in Amsterdam.

De verdachten, S. van de M. en W.G. uit Castricum kregen in januari respectievelijk twintig en twaalf jaar cel. Behalve voor de moord op Wijker zijn de twee ook veroordeeld voor een reeks overvallen en ramkraken. Deze feiten hebben de twee vrijwel allemaal bekend, maar betrokkenheid bij de dood van de restauranthouder hebben ze altijd ontkend. Wijker werd op 1 mei 2000 in zijn woning boven restaurant ’t Woud in Bergen doodgeschoten na een mislukte inbraak. De rechtbank in Alkmaar achtte in januari bewezen dat de twee uit Castricum de inbraak pleegden en dat een van hen Wijker heeft doodgeschoten.

Reageer op dit artikel