nieuws

Weduwe oud-directeur van McDonald’s overleden

Horeca

Joan Kroc, de weduwe van oud McDonald’s-baas Ray Kroc, is maandag in Californië overleden. Ze stierf aan een hersentumor, zo meldt de Joan B Kroc Foundation. Joan Kroc werd 75 jaar.

Joan en Ray Kroc trouwden in 1969, acht jaar nadat Ray McDonald’s kocht van de oprichters van het fastfoodbedrijf. Ray overleed in 1984, waarna Joan veel van haar tijd spendeerde aan filantropische instellingen. Daarnaast was ze professioneel musicus en gaf ze muziekles.

‘De hele McDonald’s-familie treurt om het verlies’, zo laten McDonald’s directeur Jim Cantalupo en voorzitter Fred Turner weten in een officiële verklaring. ‘Joan Kroc was een fantastische vrouw en was erg begaan met mensen in nood. De wereld heeft een oprechte weldoener verloren en McDonald’s een oprechte vriend.’

Wilt u dit nieuwsbericht en andere horecanieuwsberichten iedere maandag enwoensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Joan en Ray Kroc trouwden in 1969, acht jaar nadat Ray McDonald’s kocht van de oprichters van het fastfoodbedrijf. Ray overleed in 1984, waarna Joan veel van haar tijd spendeerde aan filantropische instellingen. Daarnaast was ze professioneel musicus en gaf ze muziekles.

‘De hele McDonald’s-familie treurt om het verlies’, zo laten McDonald’s directeur Jim Cantalupo en voorzitter Fred Turner weten in een officiële verklaring. ‘Joan Kroc was een fantastische vrouw en was erg begaan met mensen in nood. De wereld heeft een oprechte weldoener verloren en McDonald’s een oprechte vriend.’

Wilt u dit nieuwsbericht en andere horecanieuwsberichten iedere maandag enwoensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel