nieuws

Reclame-koffiekop Douwe Egberts gestolen

Horeca

De grote koffiekop van Douwe Egberts (DE) langs de snelweg A6 bij Joure is gestolen. In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden de enorme kop weggehaald. In plaats daarvan staat er nu een groot glas bier bij de rotonde.

De koffiefabrikant heeft geen enkel idee wie er achter de diefstal zit. ‘We hopen dat het om een oudejaarsstunt gaat’, aldus een woordvoerder. Het bedrijf overweegt aangifte bij de politie te doen.

De kop en schotel waren sinds februari van dit jaar in Joure te bewonderen in het kader van het 250-jarig bestaan van Douwe Egberts. Het is de grootste koffiekop die ooit gemaakt is. De kop, die voorheen langs de A2 bij Utrecht stond, is sinds november 1991 vermeld in het Guiness Book of Records. Joure is de bakermat van Douwe Egberts.

De woordvoerder van DE vindt het opmerkelijk dat de koffiekop is weggehaald. ‘De kop heeft een aanzienlijk formaat. Die haal je niet zomaar weg’, aldus S. Goes van DE. De koffiekop met een doorsnede van 6,4 meter en een hoogte van 3,4 meter zat goed aan de schotel vast gemonteerd. De kop heeft een inhoud van circa 21.000 liter, wat neer komt op 170.000 kopjes koffie.

Reageer op dit artikel