nieuws

Sterrenclassificatie hotels bekend en gepubliceerd

Horeca

De nieuwe eisen voor de sterrenclassificatie van hotels zijn bekend. Het bestuur van het bedrijfschap Horeca en Catering heeft vorige week het Hotelclassificatiebesluit 2003 definitief vastgesteld en de basisnormen gepubliceerd op het Internet. Tijdens de Horecava begin volgend jaar wordt de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) officieel gelanceerd.

Maar nu al zijn de eisen voor logiesverstrekkende ondernemingen in een tot vijf sterrencategorieën bekend. Op www.hotelsterren.nl staan ze gerangschikt per categorie. De basisnormen voor classificatie zien er als volgt uit:

1-ster

2-sterren

3-sterren

4-sterren

5-sterren

NHC commissievoorzitter Annemarie Jorritsma lanceert de Nederlandse Hotel Classificatie officieel op maandag 5 januari op de eerste beursdag van de Horecava. Dan wordt onder meer het eerste NHC hotelschild uitgereikt aan het eerste NHC geclassificeerde hotel van Nederland.

Reageer op dit artikel