nieuws

Koningin Beatrix beschermvrouwe ‘400 jaar Rembrandt

Horeca

Koningin Beatrix wordt beschermvrouwe van het herdenkingsjaar ‘400 jaar Rembrandt’. Dat heeft het organiserende Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen mede namens de Stichting Rembrandt 400 meegedeeld.

Musea in Amsterdam, Leiden en Den Haag houden zeventien tentoonstellingen over het werk en leven van Rembrandt. De exposities hebben plaats in Het Rembrandthuis, het Rijksmuseum (onder meer een installatie van Peter Greenaway over de Nachtwacht), het Van Gogh Museum, het Joods Historisch Museum, het Amsterdams Historisch Museum, het Bijbels Museum en het Gemeentearchief in Amsterdam. In Leiden, waar ook een Rembrandt-bezoekerscentrum komt, neemt de Lakenhal de exposities voor zijn rekening. In Den Haag doet het Mauritshuis mee.

De organisatoren verwachten ongeveer 1,5 miljoen bezoeken van 900.000 mensen, van wie er 450.000 uit het buitenland komen. Daarvan zouden er 250.000 zonder Rembrandtjaar niet zijn gekomen.

Reageer op dit artikel