nieuws

Open dagen 25-jarig Laserforum

Horeca

Laserforum uit Venlo viert dit jaar het 25-jarige jubileum. Dit vieren ze met opendagen voor klanten en geïnteresseerden op 9-10-11 oktober. Tijdens deze dagen bieden zij een kijkje achter de schermen, worden verschillende nieuwe producten gedemonstreerd en kunnen geïnteresseerden getuige zijn van lasershows in de nieuwe studio.

Laserforum uit Venlo is in 1981 opgericht en concentreerde zich in eerste instantie op de audio-entertainment markt. Inmiddels verzorgde het bedrijf audiovisuele lasershows voor Erasmus Universiteit Rotterdam, Fortuna Sittard, VVV Venlo, het ministerie van Buitenlandse Zaken, Bill Clinton Gala en het EK Voetbal in 2000.

“Wij bieden bedrijven een unieke mogelijkheid om hun product of presentatie in ons nieuwe ultra moderne pand of op locatie door ons te laten verzorgen. We werden niet voor niets in 2002 tweede en in 2004 eerste op het Europees Laserfestival. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet. Gezien de snelle technologische vooruitgang gaat we doorspecialiseren in het ontwerpen van laserpresentaties en –shows om nog beter te worden in hetgeen we doen”, aldus Fons Thiesen, directeur van Laserforum.

Lasershows verzorgen is een vak apart dat de nodige kennis en creativiteit vereist. Laserforum maakt zich ernstig zorgen over de kwaliteit en veiligheid van lasershows in Nederland. “Het is jammer dat lasershows in Nederland niet gecontroleerd worden, zoals dat in Duitsland het geval is. Daar moet een show TŰV gekeurd worden.” De Keuringsdienst van Waren onderkent dit overigens, maar volgens Thiesen is de branche te klein. “Laserforum is één van de weinig bedrijven in de branche die in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat. Verder schijnt het in Nederland een rage te zijn om tientallen lasers in een kleine ruimte te plaatsen. Levensgevaarlijk en daarbij ziet het er onder de maat uit.”Geïnteresseerden voor de opendag kunnen zich aanmelden oplasterforum.nl

Reageer op dit artikel